Nowy termin !!! Szkolenie – Protokół biznesowy z elementami dyplomacji

9 lutego 2017

ZAKRES SZKOLENIA

1.Budowanie wizerunku osobistego – czynniki kształtujące wizerunek
– wizerunek pracownika a wizerunek firmy
– budowa pierwszego wrażenia – ubiór, gest, słowo – szukanie harmonii
– sylwetka pracownika a stereotypy w ocenie
– omówienie elementów garderoby damskiej i męskiej
– rola stroju w pracy
– umiejętność dopasowania stroju do różnych okazji
– rola i znaczenie dodatków (m.in.: zegarek, długopis itp.)
– zachowania niewerbalne jako podstawa budowy zaufania i autorytetu
– rola zaufania w relacjach z pracownikami – filary zaufania

2.Kultura dnia codziennego w pracy – powitania, pożegnania, prezentacje
– wizyty oficjalne i nieoficjalne w firmie
– sposoby witania, podanie ręki – zasady pierwszeństwa
– przedstawianie siebie i innych
– sposoby prezentacji osobistej
– budowanie autorytetu i relacji emocjonalnych
– przechodzenie na „Ty”, tytułowanie
– budowanie pozytywnego klimatu – jak prawić i przyjmować komplementy?

3. Kultura słowa
– rola asertywności w relacjach z klientami wewnętrznymi i zewnętrznymi
– kultura dyskusji, wypowiedzi
   · zasady budowy komunikatywnej i sugestywnej wypowiedzi
   · dostosowanie się do języka rozmówcy
   · argumenty racjonalne i emocjonalne
   · wykorzystanie walorów językowych
     (tempo, intonacja, siła, akcentowanie)
   · kierowanie rozmową przy pomocy pytań
– sztuka aktywnego słuchania
– techniki komunikacyjne przydatne w budowaniu relacji
   (parafrazowanie, odzwierciedlanie) 
 
4. Etykieta w biznesie
– zasady etykiety biznesu a etykieta towarzyska
– elementy protokołu dyplomatycznego w działalności przedsiębiorstwa
– przyjęcia i spotkania
  umiejętność dostosowania odpowiednich zachowań do sytuacji
   · zasady organizacji przyjęć
   · rodzaje przyjęć i ich znaczenie dla budowania dobrych relacji
   · zasady zajmowania miejsc na przyjęciu
   · aranżacja i przygotowanie sali konferencyjnej
   · organizacja spotkań biznesowych w restauracji
   · jak poprawnie i elegancko jeść?
   · jak poradzić sobie z „trudnymi” potrawami?
   
 
METODY 
Szkolenie prowadzone jest metodami aktywizującymi uczestników, takimi jak ćwiczenia indywidualne i grupowe, odgrywanie ról, studium przypadków. Całość poparta jest wykładami o charakterze teoretycznym.
 
CERTYFIKAT
Uczestnicy szkolenia otrzymają imienny dyplom.
CENA I SPOSÓB PŁATNOŚCI:

290 zł + 23% vat- dla osób indywidualnych oraz firm
3500 zł + 23% vat-  szkolenie zamknięte, do 20 osób
  
NAJBLIŻSZE TERMINY I MIEJSCA 
 
Warszawa, 23 marca 2017 (czwartek) – szkolenie odbędzie się przy udziale minimum 15 uczestników
w godzinach: 9.00- 15.00

Wszystkie pytania odnośnie szkolenia proszę kierować do:
Agnieszka Diłaj: agnieszka.dilaj@asystentka.pl

Zobacz pozostałe oferty

Zobacz wszystkie